1 dl tejben egy kevés liszttel és 1 csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a tojásokat, végül a sót. Jól összedolgozzuk, hogy levegős tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük kb. másfél órát, amíg a kétszeresére kel. Ez idő alatt a tepsiket kikenjük és belisztezzük.
Elkészítjük a tölteléket: a mákot cukorral ízesítjük, majd beletesszük a citromhéjat és hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy a mák ne legyen se túl nedves, sem túl száraz. Könnyen eligazítható legyen a tésztán.
A megkelt tésztát kétrészre osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, és megtöltjük a mákkal. Feltekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
Hagyjuk még kicsit kelni a tepsiben. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A megkelt kalácsot a forró sütőben süssük pirosra, kb. 15-20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.