Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos kalács recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Mákos kalács

60 perc
4 adag
Átlagos
4.5
2010. 04. 01.

Elkészítés

  1. 1 dl tejben egy kevés liszttel és 1 csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a tojásokat, végül a sót. Jól összedolgozzuk, hogy levegős tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük kb. másfél órát, amíg a kétszeresére kel. Ez idő alatt a tepsiket kikenjük és belisztezzük.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a mákot cukorral ízesítjük, majd beletesszük a citromhéjat és hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy a mák ne legyen se túl nedves, sem túl száraz. Könnyen eligazítható legyen a tésztán.
  4. A megkelt tésztát kétrészre osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, és megtöltjük a mákkal. Feltekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  5. Hagyjuk még kicsit kelni a tepsiben. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A megkelt kalácsot a forró sütőben süssük pirosra, kb. 15-20 perc alatt.

Megjegyzés
A receptet Kkelly küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Mutatós kakaós kalács
Recept
Rafinált

Mutatós kakaós kalács

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Egyszerű

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti

85 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sós kalács túrós-sonkás töltelékkel
Recept
Rafinált

Sós kalács túrós-sonkás töltelékkel

90 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Puha, foszlós húsvéti kalács
Recept
Egyszerű

Puha, foszlós húsvéti kalács

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nutellás babka
Recept
Mester

Nutellás babka

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Húsvéti ostoros kalács
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pozsonyi kifli
Recept
Mester

Pozsonyi kifli

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ostoros kalács, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Bonyolult

Ostoros kalács, ahogy Szabi a pék készíti

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Hasonló receptek

Mákvirág-koszorú recept
Recept
Rafinált

Mákvirág-koszorú

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pintér Virág szerző profilképe

Pintér Virág

Villámgyors mákos-vaníliás kifli recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors mákos-vaníliás kifli

30 perc
|
0 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.