Elkészítés: A lilahagymát megtisztítjuk, a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk. A szalonnaszeleteket üvegesre sütjük.
A mákot, a mézet, a mustármagot, a hagymát, a balzsamecetet, a sót és az olajat mixerrel pépesítjük.
A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, rövid időre hűtőbe tesszük.
Fél liter vizet forrásig melegítünk, beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük, ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne, majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb. 3 percig főzzük, majd óvatosan kivesszük.
A salátát egyenlő részre osztjuk 4 tányéron, erre díszítésként 2-2 tojás, 2-2 szelet szalonna és 1-1 szelet hagyma szelet.
Ezt villásreggelinek vagy vacsorának ajánlom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.