A raguhoz csepegtessük le a befőttet. A felfogott befőttlét öntsük lábasba, adjuk hozzá a mézet, a megtisztított gyömbért, a fűszereket, valamint ízlés szerint porcukrot, és kis lángon forraljuk 40-45 percig. Azután szűrjük le, és forgassuk bele a gyümölcsöt. Ismét forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és tartsuk melegen.
A nudlihoz a megmosott burgonyákat héjastul főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, hámozzuk meg, villával törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a túrót, a tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza. Formázzunk belőle rudat, vágjuk fel kisebb darabokra, és sodorjuk mindet hengerré. Főzzük ki a nudlikat forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt, azután szűrjük le.
A ragut osszuk el 8 db tányérban, és halmozzuk bele a nudlikat. Egy kevés mascarponéval díszítve, a porcukorral elvegyített mákkal, valamint 1-1 csipet fahéjjal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.