Elkészítés: Az almát alaposan mossuk meg, majd héjastul egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A babapiskótát morzsoljuk jól össze.
A tojásfehérjéket robotgéppel kezdjük el habosra verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. A mákot (nem kell megdarálni!!!), az összemorzsolt babapiskótát, a reszelt citromhéjat és a reszelt almát keverjük össze. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a keményre felvert cukros tojásfehérjét.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre a tésztát. A sütőből kivéve, még melegen húzzuk le a megsült tésztáról a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor már teljesen kihűlt a tészta, 3 egyforma kört vágjunk ki belőle.
A krémhez a tojások sárgáját a cukor felével és egy kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet melegítsük forráspontig, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-pudingos-cukros keveréket.
Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrű masszává, majd vegyük le a tűzről, és teljesen hűtsük ki.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd robotgéppel, állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingos masszához.
Az almatöltelékhez egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahajat, majd a citromlevet, és kevergetve pár perc alatt karamellizáljuk meg. Ezután adjuk hozzá a lereszelt almát, alaposan keverjük össze, majd pároljuk puhára, közben többször keverjük meg. Amikor teljesen megpárolódott az alma, öntsük hozzá a vízzel simára elkevert étkezési keményítőt, majd kevergetve kicsit sűrítsük be. Végül az almás masszát szintén teljesen hűtsük ki.
A torta összeállítása: helyezzük az egyik tortalapot egy tálcára, majd kenjük rá az elkészült krém felét. Ezután helyezzük rá a második tortalapot, majd kenjük rá a teljesen kihűlt almás tölteléket. (Én először rákentem a tésztára az almás tölteléket, majd úgy helyeztem rá a krém tetejére. Így könnyebb volt elkenni, és nem nyomódott szét alatta a krém.) Ezután helyezzük rá az almás töltelékre a harmadik tortalapot, majd a maradék krémmel kenjük be a torta tetejét és az oldalát. Ízlés szerint díszítsük a tortát mákkal, és puhára főzött almagerezdekkel.
Az elkészült tortát pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a töltelék és a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.