Elkészítés: A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük, lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk, majd durvára vágjuk.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, adjunk hozzá 1-2 kanál tejet.
A tésztát körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk és megszórjuk a mandulával. Ezután feltekerjük, jól megnyomkodjuk, és fóliába tekerve legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
Még hidegen körülbelül 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk, és kikent sütőlemezre tesszük. Használhatunk sütőpapírt is.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Megszórhatjuk porcukorral. A mandulát
helyettesíthetjük dióval is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.