A mángoldfőzelék elkészítéséhez megfuttatjuk a vajon a zúzott fokhagymát és az összevágott petrezselyem zöldjét, majd rádobjuk az összevágott zsenge mángoldot. Ha eresztett már egy kis levet, megszórjuk három evőkanál liszttel, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
Ha már megfőtt a zöldség, hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, összeforraljuk, közben keverjük, mert a benne lévő liszttől hamar leég. Utána az egészet vagy egy részét botmixerrel pépesítjük.
Felverjük a tojásokat, sózzuk, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Belemártjuk a kenyérszeleteket, villával rányomkodjuk a sajtot, és bő, közepesen forró zsiradékban megsütjük. A főzelék mellé tálaljuk.
Megjegyzés
Ha már nagyobbak a mángoldlevelek, akkor a középső vastag erüket ki kell vágni. Nem kell kidobni, a spárgához hasonlóan fel tudjuk használni ilyen-olyan ételekhez: főzhetünk belőle levest, párolás után összesüthetjük egy kis mártással, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.