A maracujás-kávés trüffelgolyók elkészítéséhez a habtejszínt a sóval és az instant kávéval (lehet szemes kávé is, melyet mozsárban megtörünk) egy kisebb fazékban feltesszük melegíteni közepes lángon.
A minimum 60 százalékos étcsokoládét egy műanyag tálba törjük, célszerű minél kisebb darabokra.
Ha a tejszín felforrt, lehúzzuk a tűzről, óvatosan ráöntjük a kimért csokira, és habverővel addig keverjük, amíg teljesen homogén krémet nem kapunk. Ezután hozzáadjuk maracuját is, és elkeverjük.
Hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy formázható legyen, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és megforgatjuk mindegyiket a kakaóporban.
Nézd meg videón, hogyan készül a maracujás kávés trüffel golyó:
Megjegyzés
A megadott mennyiségekből kb. 20 db trüffel golyót készíthettek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.