Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Marcipánkrémes sárgabaracktorta recept
recept
Mester

Marcipánkrémes sárgabaracktorta

120 perc
12 adag
Megfizethető
2017. 07. 09.

Elkészítés

  1. Az égetett tésztához a vajat 1 csipet sóval együtt fazékba tesszük. Hozzáöntünk 1,9 dl vizet, és a vaj feloldódásáig forraljuk. Közepes tűzön fakanállal belekeverjük a lisztet, majd erőteljesen tovább verjük 5-8 percig, amíg a tészta gombóccá összeáll és a fazék alján fehéres bevonat képződik. Ezután áttesszük egy tálba, és hűlni hagyjuk kb. 10 percig.
  2. Közben a marcipánkrémhez meglangyosítjuk a tejszínt. A marcipánmasszátsajtreszelőn egy másik tálba reszeljük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel simára keverjük. A megmosott barackokat kimagozzuk, és tetszés szerint felezve hagyjuk vagy nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 20 cm-es kerek formát vékonyan kikenünk vajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. (Így a papír nem fog csúszkálni.) Robotgép habverőjével a tojásokat egymás után a lehűlt égetett tésztába dolgozzuk. A masszát a formába töltjük úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk. Az alját megkenjük a krémmel, körkörösen elrendezzük rajta a barackdarabokat, és a tetejüket ecsettel kissé bevizezzük. Az előmelegített sütőben sütjük 45-55 percig, amíg a tészta aranybarna lesz. Ezután kivesszük a sütőből.
  4. A baracklekvárt megmelegítjük, szűrőn átpasszírozzuk, és a még forró barackrétegre kenjük. Végül a tortát rácson hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb profiterol
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marcipános-körtés pite
Recept
Bonyolult

Marcipános-körtés pite

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal
Recept
Bonyolult

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Narancsos-marcipános Mikulás keksz
Recept
Bonyolult

Narancsos-marcipános Mikulás keksz

25 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Marcipános keksztekercs
Recept
Egyszerű

Marcipános keksztekercs

30 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.