Az égetett tésztához a vajat 1 csipet sóval együtt fazékba tesszük. Hozzáöntünk 1,9 dl vizet, és a vaj feloldódásáig forraljuk. Közepes tűzön fakanállal belekeverjük a lisztet, majd erőteljesen tovább verjük 5-8 percig, amíg a tészta gombóccá összeáll és a fazék alján fehéres bevonat képződik. Ezután áttesszük egy tálba, és hűlni hagyjuk kb. 10 percig.
Közben a marcipánkrémhez meglangyosítjuk a tejszínt. A marcipánmasszátsajtreszelőn egy másik tálba reszeljük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel simára keverjük. A megmosott barackokat kimagozzuk, és tetszés szerint felezve hagyjuk vagy nagyobb cikkekre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 20 cm-es kerek formát vékonyan kikenünk vajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. (Így a papír nem fog csúszkálni.) Robotgép habverőjével a tojásokat egymás után a lehűlt égetett tésztába dolgozzuk. A masszát a formába töltjük úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk. Az alját megkenjük a krémmel, körkörösen elrendezzük rajta a barackdarabokat, és a tetejüket ecsettel kissé bevizezzük. Az előmelegített sütőben sütjük 45-55 percig, amíg a tészta aranybarna lesz. Ezután kivesszük a sütőből.
A baracklekvárt megmelegítjük, szűrőn átpasszírozzuk, és a még forró barackrétegre kenjük. Végül a tortát rácson hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.