A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kakaóval, majd hozzáadjuk a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd elkezdjük összegyúrni.
Gyúrás közben, apránként hozzáadunk annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk. A tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza. Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
A marcipánt összegyúrjuk, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk akkorára, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt ráhelyezzük a kekszes lapra, majd a papír segítségével feltekerjük. (Én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt.)
Ezután egy tálcára helyezzük a tekercset, majd pár órára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.