Előkészítés: Kartonból (kb. 1 mm vastag) sablont készítünk, amely kb. 4 cm nagyságú levelet ábrázol. (A sablon közepét vágjuk ki, mert a belsejébe fogjuk önteni a tésztát. Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a cukrot összedolgozzuk a tojásokkal, a marcipánnal, a liszttel, a tejszínnel, a likőrrel és egy csipet sóval. A sablont a tepsire fektetjük, és belesimítunk kevés tésztát (kb. 24 darab levelet fogunk kapni). A sütőben néhány perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, és még melegen egy nyújtófára simítjuk a leveleket, ettől lesznek íveltek. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgákat vízfürdő felett sűrű krémesre keverjük a cukorral a Baileys-szel és a fahéjjal. Minden tányér szélét körben kirakjuk kb. 6 levéllel, közepébe egy-egy gombóc csokoládéfagylaltot teszünk, és meglocsoljuk a krémmel. Lazán megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 771 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.