Előkészítés: Kivajazunk és beszórunk liszttel egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a porcukrot habüstben összekeverjük. A habüstöt vízfürdőbe állítjuk (akkora fazékban, amelyre az üst ráilleszthető, vizet forralunk, és ráhelyezzük a habüstöt), és habverővel habosra keverjük benne a masszát. Ha már elég meleg, levesszük a tűzről, és addig verjük tovább, amíg szalagot vet. A vajat langyosra melegítjük, és a masszához adjuk, beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, és simára keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát a tortaformába öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit habüstbe tesszük, és forró vízgőz felett habverővel állandóan keverve felforraljuk, majd kissé besűrítjük. Ezután levesszük a gőzről, és többször megkeverve hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen 4 lapra vágjuk. A krémet három részre osztjuk, megkenjük a lapokat, és egymásra rakjuk. Óvatosan lenyomkodjuk, majd hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen. A csokoládét apró darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat, és vízfürdőben, gyenge lángon felolvasztjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, és a mázzal egyenletesen bevonjuk a tetejét, oldalát egyaránt. A marcipánmasszát porcukorral megszórt deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges karácsonyi díszeket szúrunk ki belőle. Ezeket a tortára tesszük, és száradni hagyjuk. Tálalás előtt porcukorral “behavazzuk\".
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.