A felaprított aszalt szilvát keverjük össze a likőrrel, és hagyjuk állni egy kis ideig. A zselatinlapot áztassuk egy kevés hideg vízbe. Ha megduzzadt, olvasszuk meg a meglangyosított tejben. Forgassuk bele előbb a lereszelt marcipánt, azután a mascarponét, valamint a kemény habbá vert tojásfehérjét és tejszínt. Végül szórjuk bele a mákot és a likőrös aszalt szilvát. Osszuk el a keveréket 8 db befőttesüvegben.
2. A szilvavelőhöz tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott szilvákat, a fahéjat, a gyömbért, továbbá a cukrot, és kis lángon forraljuk 20 percig. Ezután pürésítsük botmixerrel, hagyjuk kihűlni, majd egy kevés kivételével osszuk el a befőttesüvegekben.
3. A parmezánchipshez osszuk el a lereszelt parmezánt 8 db szilikon muffinfomában, szórjuk rá a mákot és a szezámmagot, végül pirítsuk meg a 220 fokos sütőben 2-3 perc alatt. Helyezzünk 1-1 db-ot a befőttesüvegek tetejére, és a félretett szilvavelővel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.