- A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, tálba szedünk kb. 3 kiflinek megfelelő mennyiséget. 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk a tejet. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját 2 ek cukorral összekeverjük, adunk hozzá egy kicsi tejet, majd ráöntjük a tálban lévő kiflikre. Megszórjuk a sótlan, hámozott pisztácia felével. Apránként annyi forró cukros tejet adagolunk hozzá, amennyit a kifli felvesz. Jól összekeverjük.
- A sütőformát kivajazzuk, az alját kirakjuk a félretett szikkadt kiflivel, ez felveszi az esetleges több folyadékot. Ráöntjük a többi kiflit és az előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük.
- Közben a tojás fehérjét habbá, majd a porcukrot hozzá adva kemény habbá verjük. A megsült torta tetejére kanalazzuk, hullámosra igazítjuk, megszórjuk a maradék pisztáciával és 120 fokon sütjük a habot.
- Tortaként szeleteljük és meglocsoljuk a mártással. Ehhez a habtejszínt felforraljuk, belemorzsoljuk a marcipánt. Mártássűrűségre főzzük, langyosra hűtjük.
RIGÓ JANCSI MUFFINFORMÁBAN
FETA SAJTOS MUFFIN