Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Eredeti török baklava recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTejDiófélék

Eredeti török baklava

60 perc
8 adag
Megfizethető
2022. 03. 25.

Elkészítés

  1. Az eredeti török baklava elkészítését a sziruppal kezdjük. 5,3 dl vizet egy kisebb edénybe töltünk, majd elkeverjük benne a cukrot, a citromlevet és a rózsavízet. Kb. 5 percig forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a pisztáciát apróra törjük vagy ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. Egy kb. 25 x 35 cm-­es tepsit kikenünk vajjal, és rétegesen belefektetjük a tésztalapok felét. A legfelső réteget vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen elosztjuk rajta a pisztáciát. A maradék tésztával folytatjuk a rétegezést úgy, hogy közben az utolsó 3-­4 lapot vékonyan megkenjük vajjal. A túllógó tésztaszéleket egy éles késsel levágjuk.
  4. Ezután a baklavát kisebb négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk. Leöntjük a maradék olvasztott vajjal, a forró sütőbe toljuk, és kb. 35­-40 percig sütjük, amíg a teteje egyenletesen piros és ropogós lesz.
  5. A sütőből kivéve a vágások mentén késsel rásegítünk, hogy a kis sütemények elkülönüljenek egymástól.
  6. Végül a még forró baklavát meglocsoljuk a cukorsziruppal, és legalább 4 órát hűlni hagyjuk. Ezalatt a szirupot teljesen beszívja.

Nézd meg videón a klasszikus baklava elkészítését

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Az eredeti Baklava
Recept
Mester

Az eredeti Baklava

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pisztáciás macaron
Recept
Mester

Pisztáciás macaron

70 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vajas-tejfölös pogácsa egyszerűen
Recept
Egyszerű

Vajas-tejfölös pogácsa egyszerűen

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

A legfinomabb sajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

A legfinomabb sajtos melegszendvics

15 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos croissant
Recept
Mester

Sajtos croissant

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mandulás kifli fehércsokimázzal
Recept
Bonyolult

Mandulás kifli fehércsokimázzal

60 perc
|
25 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Pisztáciás baklava recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.