A vajas-tejfölös pogácsa tésztájához először 1/2 dl tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a vajat, a maradék cukrot, a tejfölt, a tojásokat, végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, hogy sima, fényes tésztát kapjunk. Meleg helyen, körülbelül 30 percet kelesztjük.
A kelt tésztát kinyújtjuk és meghajtogatjuk: felülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
A kelesztést követően 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.