A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőport, az őrölt mandulát, 1 csipet sót, a kétféle cukrot, és belereszeljük a narancs héját. Kikeverünk 2 db tojást 2 ek narancslével és a juharsziruppal, majd az egészet tésztává gyúrjuk. A hűtőbe tesszük 1 órára.
Szétválasztjuk a megmaradt tojást. Megfelezzük a tésztát, majd lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és átkenjük a tojásfehérjéjével.
A marcipánrúdhoz összegyúrjuk a marcipánmasszát az őrölt pisztáciával és a porcukorral. A tészta közepére helyezzük, ráhajtjuk a tésztaszéleket, kissé megsodorjuk, a tetejét átkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk az őrölt pisztáciával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd darabokra vágjuk. Végül díszítjük a durvára vágott pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.