A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1-1 ek cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy tálba szitáljuk a maradék lisztet, és elvegyítjük a megmaradt cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és az élesztőskeveréket, majd összegyúrjuk. Letakarva, kb. 60 perc alatt, a duplájára kelesztjük
A marcipánt közben a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.
A tésztát megkenjük a lekvárral, majd nagylyukú reszelővel a marcipánt reszelünk rá. Feltekerjük a tésztát, és koszorút formázunk belőle. A végeit laposan összenyomkodjuk.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tetejét a tejjel felvert tojássárgájával, és 15 percig 180 fokon sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és tovább sütjük a süteményt, kb. 35 percig.
A cukrot simára keverjük egy kevés citromlével, és a kalácsra csorgatjuk. Ha megdermedt, szeletelhetjük, és lekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.