Előkészítés: A tésztát hagyjuk kiengedni. A körtét meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát kisebb kockákra vágjuk.
Elkészítés: A körtét 1 dl vízben, közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és kihűtjük. A vajat megolvasztjuk, a marcipánt kisebb darabokra vágjuk. Mindkettőt összedolgozzuk a cukorral, a mandulával, a körtepálinkával és a körtével. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 20 darab téglalapra/négyzetre vágjuk. A tésztadarabok egyik felére teszünk egy kevés tölteléket úgy, hogy a széleken fél-fél cm-t szabadon hagyunk. A széleket megkenjük tejjel, összehajtjuk a tésztát, és a széleit összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Hideg vízzel kiöblítünk egy nagy tepsit, a táskákat rátesszük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.