Elkészítés: A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrve hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. A vajat először magában, majd a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A mandulát, a krumplit, a sütőport és az olvasztott csokit hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Egy 20 x 30 cm-es tepsit vagy tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) kb. 35 perc alatt megsütjük. A mascarponét a vaníliás cukorral és a rummal vagy az aromával kikeverjük. A kihűlt tésztát vágódeszkára borítjuk, a mascarponés krémet rásimítjuk. Reszelt csokival megszórjuk. Négyszögekre vágva kínáljuk. Finom, ha a szeletek tetejét savanykás gyümölccsel díszítjük pl. gerezdhártyájától megfosztott naranccsal.
E-mail:
Hozzászólás értesítést kért-e: igen
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.