Elkészítés: A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Először a tésztához egy tálban a tojásokat, a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a sót 5-6 percig géppel keverem, hogy jól felhabosodjon. Ezután hozzáadom a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt kerek kapcsos tortaformába (28 cm-es) öntöm és megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, de ne süssük túl, mert akkor törékeny lesz a tészta. Kiborítom egy rácsra, és hagyom kihűlni.
A karamellizált gyümölcsökkel kezdem. Egy serpenyőben a vajat a cukorral felmelegítem, és kevergetve felolvasztom. A banánt karikákra, az őszibarackot kis kockákra vágom, és beleforgatom. Állandó kevergetés mellett karamellizálom, majd lehúzom a tűzről és félreteszem.
A krémekhez a lapzselatint a kezemben folyó langyos víz alatt megpuhítom, majd egy hőálló tálba teszem, hozzáadom a cukrot és egy pici vizet, és mikróban 1 perc alatt felmelegítem, majd rögtön belekeverem a karamellizált gyümölcsöket. Hagyom lehűlni, de néha megkeverem.
Egy másik tálban a habtejszínt a reszelt narancshéjjal felverem kemény habbá, hozzáadom a mascarponét, és azzal is keverem egy ideig, majd az egészet belekeverem a banános-barackos cukros zselébe.
Beteszem a hűtőbe.
A serpenyőt újra előveszem, hogy a tetejére a kis kockákra vágott őszibarackot a cukrokkal szintén karamellizáljam.
Ha készen van, ezt is hagyom kihűlni ( 2-3 perc).
A tortát összeállítom: a kihűlt tészta köré karimát teszek, ebbe kanalazom a mascarponés-tejszínes-banános-őszibarackos krémet. Erre kerülnek az őszibarack kockák és a serpenyőben maradt kevéske cukros lét is rácsurgatom.
Az oldalát ostyaroló darabokkal körberakom. Hűtőbe teszem 3-4 órát dermedni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.