A csirkemellet a vastagabb részénél bevágjuk, szétterítjük, majd kissé lelapítjuk. Az így nyert nagyobb szeletekre fektetjük a medvehagymaleveleket, amit beborítunk szalonnaszeletekkel, majd ismét medvehagymalevéllel.
Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
Serpenyőben, felhevített olajon körben aranybarnára pírítjuk, majd kevés vizet vagy bort aláöntve, hozzáadva a leveskockákat puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A húshengereket kiszedjük, melegen tartva 1/4 órát pihentetjük. A zsíradékhoz 1 evőkanál vajat adunk, felolvasztjuk, ez lesz a mártás.
Tálalás előtt a hústekercset ujjnyi vastagra, enyhén ferdére szeleteljük. Tálra rendezve meglocsoljuk a mártással. Körete lehet burgonya.
A medvehagyma levelét fagyaszthatjuk, de szárított /aprított/ formában is kapható, így egész évben készíthető ez a csirkemell és sok más étel.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.