A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást és az apróra felvágott medvehagymát. Ízlés szerint megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összegyúrjuk, majd a masszát kb. 30 percig pihentetjük, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.
A pihentetett masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, alaposan lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk. A gombócokat tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.