A zsemléket vagy a bagettet vékonyan felszeleteljük és lapos tálba lerakjuk. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a tejjel, majd egyenletesen meglocsoljuk vele a bagettet vagy a zsemlét.
A megmosott, leszárított medvehagymát leszárazzuk és finomra aprítjuk. A tojásokat elkeverjük némi frissen reszelt szerecsendióval, sóval és borssal. A beáztatott bagettet vagy zsemlét simára gyúrjuk a sütőporral, a tojásos keverékkel és a medvehagymával, majd állni hagyjuk 10 percig.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot gömbölyítünk a tenyerünkben, majd a lobogó vízbe dobjuk, és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig. Végül habszedőkanállal kiemeljük, és lecsepegtetjük.
Megjegyzés
Először készíts egy próbagombócot, és külön főzd meg. Ha szétesik a vízben, mert túlságosan lágy, akkor a maradék masszába evőkanalanként dolgozz zsemlemorzsát, amíg elnyeri a megfelelő állagot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.