Serpenyőben felforrósítjuk a vaj és egy kis olívaolaj keverékét, majd a megmosott és szárazra törölt konyhakész csirkecomb mindkét oldalát megpirítjuk. Egy kevés sört aláöntve, lefedve pároljuk. A sört folyamatosan pótoljuk egészen addig, amíg a hús puha nem lesz.
Langyos vízben pár percig áztatjuk a zsemléket, majd kinyomkodjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a tojásokkal, majd összeállítjuk. Gombócokat formálunk belőle, majd serpenyőben egy kevés olajon ropogósra sütjük.
A serpenyőből kiszedjük a puha combokat, átrakjuk egy hőálló edénybe, megkenjük mézzel, majd forró sütőben vagy grillen ropogósra sütjük.
A sörös vajon megpirítjuk a felaprított hagymát és a negyedelt gombát, ízesítjük az édes csiliszósszal vagy paradicsompürével. Tálaláskor a gombócokat leöntjük a gombás raguval.
Megjegyzés
A medvehagyma levélből érdemes többet vásárolni, tárolni és tartósítani gyógyhatása és sokoldalú felhasználhatósága miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.