Elkészítés: A margarint először magában habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját.
A cukrot beleszórjuk, majd habverővel keverjük, míg kifehéredik, és a cukor is elolvad benne. Ez kb. 4-5 perc.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk, vigyázva, nehogy összetörjük.
Egy kb. 22x30 cm-es tűzálló tálat vagy egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
A kimagozott meggyet a tetejére rakosgatjuk. Ha fagyasztott vagy befőtt, akkor mindig le kell csepegtetni.
A diót durvára vágjuk, és a meggyre szórjuk. A vaníliás cukorral meghintjük, azután előmelegített sütőben, közepes lángonl (190 C, légkeveréses
sütőben 170 C) 15 percig, majd a sütés erősségét 10 C-kal csökkentve további 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, végül kockákra vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.