A kenéshez a tejfölbe beleöntjük az olajat és jól elkeverjük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a grízt, majd jól összekeverjuk, végezetül hozzáadjuk a magozott meggyet, ezzel már óvatosabban elkeverjük.
Egy nedves konyharuhára ráterítünk egy réteslapot, megkenjük az összekevert tejfölös olajjal, majd jöhet a következő réteslap, kenés, végezetül jön a harmadik lap.
Megszórjuk grízzel a réteslap szélét, a meggyes túrótöltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elosztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
A tetejüket is megkenjük a tejfölös olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 -20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Megjegyzés
A meggyel a túrós rétes egy teljesen más ízvilágba repíti az ízlelőbimbóinkat, egy csodálatos ízharmónia jön létre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.