Elkészítés: A meggybefőtt levét leszűrjük, a meggyeket pedig félbevágjuk (így jobban befedi majd a sütemény tetejét). A vaníliás pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, és a meggybefőtt levével sűrűre főzzük (zselés állagú lesz). Ízesítjük fahéjjal, és hozzákeverjük a meggyet is.
Ezután egy kerek tortaformát kiolajozunk, és belemorzsoljuk a túrót. Megszórjuk egyenletesen vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra, és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy belefolyjon minden egyes szegletébe.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 45 percig sütjük. A sütés vége előtt 5 perccel – mikor a túró már elég kemény – gyors mozdulatokkal kivesszük a süteményt a sütőből, rásimítjuk a meggyet, majd visszatesszük a maradék időre.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy a zselés részt szépen lehessen szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.