A lisztet a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kakaóporral és a szódabikarbónával elkeverjük. A vajat felolvasztjuk.
A vajat, a mézet, a tojásokat hozzáadjuk a száraz alapanyaghoz és összegyúrjuk. Egy nagyon puha, lágy tésztát kapunk.
Egy éjszakát szoktam állni hagyni és nagyon szépen formázható lesz a tészta.
A mézeskalács tésztáját lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszúrókkal tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.