Mivel a töltelékben és a szószban is van hagyma, azt egyben készítem el. A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. A felét félreteszem. A hagymán a darált húst megpirítom, hozzáadom a feldarabolt hegyes paprikát, a chilit, a paradicsomot, a zöldségeket és a rizst. Fűszerezem. Öntök hozzá 2 dl vizet, félig megfőzöm.
Közben a paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom. A paradicsomokat aprítom.
A paprikákat megtöltöm.
A serpenyőbe visszateszem a hagymákat, hozzáadom a paprikát, chilit, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem. Beleállítom a megtöltött paprikákat, s a serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra, aranybarnára sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy darab paprikát, köré paradicsomszószt. Tortilla-val fogyasztom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.