Mivel a töltelékben és a szószban is van hagyma, azt egyben készítem el. A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. A felét félreteszem. A hagymán a darált húst megpirítom, hozzáadom a feldarabolt hegyes paprikát, a chilit, a paradicsomot, a zöldségeket és a rizst. Fűszerezem. Öntök hozzá 2 dl vizet, félig megfőzöm.
Közben a paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom. A paradicsomokat aprítom.
A paprikákat megtöltöm.
A serpenyőbe visszateszem a hagymákat, hozzáadom a paprikát, chilit, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem. Beleállítom a megtöltött paprikákat, s a serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra, aranybarnára sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy darab paprikát, köré paradicsomszószt. Tortilla-val fogyasztom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.