A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy lábasba összekeverjük a vajat, a cukrot és a szirupot vagy a mézet, és közepes hőfokon melegítjük
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, és hozzáadjuk a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, hozzáadhatunk pár csepp vizet.
Kinyújtjuk a tésztát, és sablon segítségével kivágjuk a házikó falait. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, és a sütőbe tesszük.
15 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorra, majd habzsákba tesszük.( Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.) Ezután 3 órán keresztül pihentetjük, hogy megszáradjon.
Díszítéshez használhatunk dekortollat, cukorkákat vagy porcukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.