A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a porcukrot, a sót és a tojásokat összekeverjük, majd a mézzel, a szobahőmérsékletű vajjal és ha szükséges, egy kevés tejjel alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, kivágjuk a ház elemeit a kinyomtatott és kivágott sablonok segítségével és sütőpapíros tepsire helyezve 160 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a liszt mixünket.
A végén pedig belekeverjük a citromlevet, majd egy részét színezzük és műanyag habzsákokba töltjük.
Ha kihűlt a mézeskalács, kezdjük az építést és a díszítést.
Nézd meg a mézeskalács házikó elkészítését videón:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.