A mézeskalács tésztájához elsőként a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, porcukrot, a sót keverjük össze. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, a mézet, a tojást, a tejet és a szobahőmérsékletű vajat, majd jól összegyúrjuk.
Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a mézeskalács tésztát, majd tetszés szerint kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsire helyezve sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt kalácsokat a mázzal díszítjük vagy mézeskalács-házikót építünk belőle.
A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a liszt mixünket és a citromlevet, majd habzsákba töltjük díszítéshez. A habot fagyasztóban, akár egy hétig is tárolhatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a rögtön puha mézeskalács!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.