A mézeskalács tésztájához a mézet, a cukrot és a vajat egy lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Innen levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet, a mandulát, a fűszereket és a hamuzsírt (kálium-karbonátot)egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes keveréket, majd robotgéppel bedagasztjuk.
A gépből kivéve kézzel gyorsan átgyúrjuk a tésztát, majd folpakba csomagolva szobahőmérsékleten 3-4 órán át pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk belőle a különféle kiszúrókkal a mézeskalácsokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Miután innen kivesszük, hagyjuk kihűlni és ízlés szerint feldíszítjük cukormázzal.
Megjegyzés
A tészta összeállítása egyszerű, de némi türelemre azért szükség van hozzá. Minél tovább pihentetjük ugyanis, annál finomabb lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.