A kekszet egy tálban kisebb darabokra törjük. A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük. Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal, és alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk belőle, és szorosan feltekerjük. A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap megszórjuk porcukorral, és egy éles késsel felszeleteljük.
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. Akár gasztroajándéknak is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.