Elkészítés: 1. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
2. A mézet összefőzzük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a margarint, kevergetjük, míg kihűl.
3. A tojásokat felverjük a cukorral, a fentiekkel összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy könnyen formázható legyen.
4. Másnap a tésztát elővesszük, 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. Előveszünk egy kb. 10-12 cm átmérőjű fémtálat, aminek a külső felét bevajazzuk, lisztezzük, majd ezt beborítjuk a tésztával, a fölösleges részeket a tál pereménél levágjuk, majd kb. 200 fokon 5-10 percig sütjük.
5. A többi tésztából is csinálhatunk még tálat, de egyéb formákkal csinálhatunk süteményeket, amiket már sütőpapíron sütünk, és cukormázzal díszítünk. A tálak szélét sütés előtt még díszíthetjük fonattal is.
6. Aki szeretné, hogy fényes legyen, tojással megkenheti.
7. A kész tálakat megtöltjük a süteményekkel vagy egyéb édességgel, celofánba csomagolva kiváló ajándék.
A tálakat tökmaggal, színes cukorkákkal vagy csak sima cukormázzal is díszíthetjük.
Cukormáz:
3 evőkanál citromlé
5 dl tej
1 kg porcukor gondosan kikeverve.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.