A banánt előző nap feldaraboljuk, zacskóba rakjuk és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap kivesszük, és pár percig (kb. 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és hozzáadjuk a málnát (néhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez). Alaposan összeturmixoljuk, majd poharakba töltjük. Azonnal is lehet fogyasztani, de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba.
A mézet és a vajat felmelegítjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon kb.15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, így lesz ropogós.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel, majd a málnával.
Megjegyzés
Mautner Zsófi receptje alapján! Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát vagy epret is. Az elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba, krémekbe fagylaltokra, müzlibe stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.