Keverőtálba tesszük a megpucolt banánt, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a fahéjat, a vaníliakivonatot, a nádcukrot és a zabpelyhet, majd felöntjük kb. 1 dl laktózmentes tejjel. Összekeverjük és állni hagyjuk.
A megmosott áfonyát felöntjük egy kevés tejjel, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, és a masszából egy púpozott evőkanálnyi adagot beleteszünk, lelapítjuk, majd mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Ugyanígy kisütjük a többi lepényt. Zabpelyhes lepényt áfonyaszósszal és banánkarikákkal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a banános-áfonyás zablepény glutén- és laktózmentesen:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.