Elkészítés:
1. Pirítsuk meg a kockára vágott hagymát 1 kanál olívaolajban. Adjuk hozzá a borsót, pirítsuk néhány percig, majd öntsük fel vízzel, fedjük le, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
2. Ha megfőtt, turmixoljuk össze egy kevés sóval és 1 evőkanál olajjal, hogy sima krémet kapjunk. Vágjuk apró kockára a sonkát, és a maradék olajon pirítsuk meg kb. 3 perc alatt.
3. Bő, sós vízben főzzük ki a Barilla Mini Penne Rigate tésztát, szűrjük le, majd keverjük el a borsókrémmel. Szükség szerint sózzuk, majd hintsük meg a pirított sonkával és a reszelt parmezánnal.
A Barilla Chef tippjei:
Még látványosabb a tálalás, ha a tésztát vékony parmezánforgács-ágyon tálaljuk.
Ehhez az ételhez lágy és friss fehérbort ajánlunk, mint a Malvasia frizzante vagy egy Chardonnay Siciliano.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.