Elkészítés: Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kuglófformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a vajat simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, és fokozatosan a tojásos krémbe keverjük. A formába simítjuk.
A töltelékhez összekeverjük a mogyorót, a cukrot, a tojást, a rumot és 5 evőkanál vizet. Az egészet a tésztára öntjük, és villával, spirálszerűen forgatva a tésztába beledolgozzuk.
A kuglófot a sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.
A lekvárt megmelegítjük, a kuglófra kenjük, és megszórjuk a mogyoróforgáccsal.
Díszíthetjük tejszínnel, aszalt gyümölcsökkel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.