Elkészítés: Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Kezdjük el összemorzsolni, amikor már jó morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket, végül adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk alaposan össze a tésztát.
Nedves kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat, egymástól kicsit távolabb helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és egy villával nyomjuk le a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.
Közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni egészen.
A töltelékhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Tegyünk a kihűlt keksz közepére 1 mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre 1 mokkáskanál vajkrémet, helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen pár napig tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.