A tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, többi hozzávalót tálba tesszük és az élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összeállítjuk. Félórányit kelesztjük.
A töltelékhez a mákot elkeverjük a cukorral (kóstoljuk meg, hogy mennyire édesen szeretjük) és a citrom reszelt héjával, majd forró tejet öntünk rá, és felforraljuk (ne legyen túl folyós).
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, a máktöltelékkel töltjük.
Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással lekenjük, hagyjuk hogy megszáradjon, majd újból lekenjük, hogy szép repedezett legyen.
Megint szárítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.