A pozsonyi kifli tésztájához élesztőt kevés hideg tejjel simára keverjük.
A maradék tejjel elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal ill a zsírral.
Hozzáadjuk az élesztős és a tojásos tejet, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
A vizet a cukorral felfőzzük, majd ráöntjük a mákra. Hozzáreszeljük a citrom héját, és a lekvár hozzáadásával alaposan összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 3 dkg-os darabokra osztjuk, és henger alakúra formázzuk.
A tésztából 4 dkg-os golyókat gömbölyítünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, és ovális alakúra nyújtjuk. A tölteléket ráhelyezzük a tészta hosszabbik oldalára, és feltekerjük. Tenyerünkkel szivar alakúra gurigatjuk, és patkó alakúra formázzuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgájával (nemcsak a tetejét), és hideg, szellős helyen hagyjuk rajta megszáradni (kb. 1-1,5 óra -de ne tegyük hűtőbe).
Amikor már nem ragad, átkenjük tojásfehérjével. Ekkor már melegebb helyen hagyjuk száradni, cserepesedni. Előmelegített, 180fokos sütőben a kifliket aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.