A sajttorta elkészítéséhez egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk.
A vajat lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Belekeverjük az apróra tört vagy ledarált kekszet és cukrot. Összedolgozzuk, majd beleszórjuk a tortaforma aljába, és egy kanállal belenyomkodjuk úgy, hogy szilárd réteget kapjunk. 180 fokra előmelgített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
A krémsajtot, a tejszínt vagy a tejfölt, a cukrot a vaníliarúd kikapart magját és a citromhéjat robotgéppel simára keverjük. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, és a kekszes alapra simítjuk.
Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és ebbe tesszük az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, és kb. 1 órán át sütjük, amíg meg nem szilárdul a torta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A gyümölcsmázhoz a citromlevet, a vizet és a zselatinport egy lábasban összekeverjük. 80 fokig melegítjük, forralni nem kell. Néhányszor megkeverjük, majd a tűzről lehúzzuk. És 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután szépen eloszlatjuk a torta tetején, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nézzétek meg videón is, hogyan készíti Gáspár Bea a New Yorki sajttortát
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.