A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját elkeverjük, hozzáöntjük az olajat, a 4 ek vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjéből hozzáadunk egy keveset, majd ismét elkeverjük.
A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A sütőport és a sót hozzászitáljuk a liszthez.
A sütőporral és sóval elkevert lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül a kakaót is hozzáadjuk, és robotgéppel az egészet csomómentesre keverjük.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a túrót elkeverjük a reszelt narancshéjjal, majd robotgéppel 1-2 másodpercig keverjük, hogy a túró összetörjön. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat, majd az egészet összekeverjük.
A 8 dl Fantából és a 2 csomag pudingporból folyamatos keverés mellett pudingot készítünk.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet, majd még melegen a túróra öntjük a Fantás réteget.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a Fanta szeletet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.