Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, amellyel összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható tésztát tudunk készíteni.
Két lapot nyújtunk. Az egyik lapot lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk búzacsírával, rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, meghíntjük cukorral és fahéjjal, befedjük a lekvárral megkent másik lappal úgy, hogy a lekváros oldal a gyümölcsök felé legyen.
Tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és a kb. 210 fokra előmelegített sütőben - melynek hőfokát később mérsékeljük - készre sütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg tejszínhab kíséretében tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.