Elkészítés: A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A mazsolát beáztatjuk a borba.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a fűszerkeverékkel, az édesköménnyel, a citromhéjjal, a cukorral. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tojássárgáját, a lágy vajat, és alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a fenyőmagot, a mazsolát, a kandírozott narancs- és citromhéjat.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából nagy koszorút formázunk, a tepsire tesszük, és a sütőben kb. 1 órát sütjük.
A tetejére a vajat megolvasztjuk, és a meleg kalácsot megkenjük vele. A fenyőmagot itt is megpirítjuk, a kalácsot megszórjuk a porcukorral, a fenyőmaggal, a pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.