Elkészítés: A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.