Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Öregtésztás fehér kenyér recept
recept
Mester

Öregtésztás fehér kenyér

120 perc
0 adag
Megfizethető
2020. 03. 21.

Elkészítés

  1. Az öregtészta hozzávalóit előző este bedagasztjuk és 8 órán át kelesztjük. Másnap reggel az öregtésztát a lisztet, a sót, az élesztőt és a vizet összegyúrjuk.
  2. Az elkészült tésztát legalább 60 percig még kelesztjük, hogy duplájára dagadjon. Ezután a kenyértésztából veknit formázunk, és ismét 30-60 percig pihentetjük.
  3. Közben a sütőt 250°C fokra felmelegítjük az edénnyel együtt, amibe majd a kenyeret tesszük (legjobb a cseréptál, vagy jénai, aminek teteje is van) és egy tálka vizet rakunk a sütőbe, hogy kellően párás legyen mire betesszük a veknit.
  4. Ha felmelegedett a sütő és a tál, a vizet kivesszük, a vekni tetejét meglisztezzük és késsel bevágjuk, mintázzuk. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük, majd a tál fedelét levéve 200°C fokon sütjük tovább, míg kicsit megpirul a teteje.

11 KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL FOSZLÓS HÁZI KENYÉR, AMIT KÖNNYŰ ELKÉSZÍTENI >>>

Megjegyzés
A megmaradt öregtésztát  tegyük hűtőbe, egy hétig még tudjuk használni.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Diós-mazsolás kenyér
Recept
Rafinált

Diós-mazsolás kenyér

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Toscanai kenyérsaláta
Recept
Egyszerű

Toscanai kenyérsaláta

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymás kenyér
Recept
Mester

Medvehagymás kenyér

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Gluténmentes kenyér
Recept
Bonyolult

Gluténmentes kenyér

105 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Hagyományos házi kenyér
Recept
Mester

Hagyományos házi kenyér

75 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Prazsák-Hajnal Krisztina szerző profilképe

Prazsák-Hajnal Krisztina

Sajtos-pestós töltött kenyér
Recept
Egyszerű

Sajtos-pestós töltött kenyér

120 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tökös-csokis kenyér
Recept
Egyszerű

Tökös-csokis kenyér

75 perc
|
20 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Napokig puha hokkaido kenyér (tangzhonggal)
Recept
Rafinált

Napokig puha hokkaido kenyér (tangzhonggal)

105 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Ketchupos-virslis falatka recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Molnárka recept
Recept
Mester

Molnárka

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.