Elkészítés:
1. ) Nekilátunk a piskótának: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval konyhai robotgéppel keményre verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és kb. 50 perc alatt készre sütjük a piskótát. Sütés közben nem nyitogatjuk a sütőt, mert összeesik a tészta! Ha megsült, résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, majd szélesre tárjuk, és csak akkor vesszük ki a tésztát, ha a sütő már kihűlt.
2.) Elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Félretesszük, hogy kicsit lehűljön. A zselatint 1 dl vízzel összekeverjük és felmelegítjük (nem forraljuk!), majd félretesszük, hogy lehűljön. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a habfixálót is. Ha a zselatin kellőképpen lehűlt, belekeverjük a felvert tejszínhabba, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet is.
3.) A piskótalapot 2 vagy 3 részbe vágjuk. (Nekem most csak kettőbe sikerült.) Az elsőt egy lapos tálra fektetjük, és megkenjük a krém 1/3 részével. Rátesszük a második tésztalapot, és azt is megkenjük a krém 1/3 részével, majd ráborítjuk a torta tetejét, és az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
4.) A tortát egy éjszakára (de legalább 1 órára) hűtőbe tesszük, majd felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.