A megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat a vágott felükkel felfelé elrendezzük egy kiolajozott tűzálló tálban. Néhány ág kakukkfű lecsipkedett leveleivel megszórjuk őket, majd meglocsoljuk a meghámozott, átnyomott fokhagymával és a mézzel elkevert olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A tésztát forrásban lévő, egy kevés sóval és őrölt sáfránnyal ízesített vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a falatnyi darabokra tépkedett sonkát.
A tésztát leszűrjük és csepegtetjük, elosztjuk 4 db tányérban, végül elrendezzük rajta a sült paradicsomokat és a ropogósra sült sonkafalatokat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.